Tuleva puutarhakausi 2016 – G-vitamiinia, boheemeja kaupunkipuutarhoja ja iloista yhdessäoloa

Uusi puutarhakausi 2016 tulee entistä vihreämpänä. Nyt ulkotiloista haetaan G(reen) – vitamiinia, yrttejä ja vihanneksi kasvatetaan aina kaupunkipihojen ikkunanlaudoilta koti-pihojen perennapenkkeihin, sisä- ja ulkotilojen välisiä rajoja ei enää tunneta, vaan materiaaleja, kalusteita ja kasvillisuutta sekoitellaan estottomasti ja rohkeasti. Mummolan vintiltä saa nyt hakea virkatut naruamppelit parvekkeita ja terasseja koristamaan. Myös keräily on taas muodikasta ja kokonaisuuksia saa stailata rohkeasti sekoittelemalla kaikkea mitä vinteiltä ja varastoista löytyy. Ulkotilat heijastelevat myös entistä enemmän  asujiaan, joten jokaisen oma elintyyli ja yksilöllisyys saa näkyä.

Tulevan kauden TOP4-teemat:

Culinary Garden – Kulinaarisia nautintoja kaikille aisteille

IMG_9170

Pihat ovat nyt erottamaton osa kodin muita tiloja. Yhdessä oleskelu, kokkailu kesäkeittiössä, syöminen pitkän puutarhapöydän ympärillä, ikkunanlaudoilla kasvavat yrtit ja vihanneslaatikot kasvattavat kodista kulinaristisen kokonaisuuden jokaiselle aistille.

Grow Green – Puutarha tuodaan lautaselle

IMG_9167

Omien vihannesten, salaattien, yrttien, hedelmien ja marjojen kasvattaminen osana pihan muuta kasvillisuutta pääsee valokeilaan tulevana kautena. Pihalta haetaan nyt G-vitamiinia. Hyötypuutarha integroidaan osaksi pihan muita toimintoja, myös kaupunkipihoilla, joissa salaatit ja yrtit kasvatetaan reilusti ikkunanlaudoilla ja terassien yhteydessä.

Mix & Match – Keräily on IN

IMG_9169

Keräily on taas muodikasta ja kokonaisuuksia saa rakentaa rohkeasti sekoittelemalla kaikkea mitä vinteiltä ja varastoista löytyy. Pihat ja puutarhat ovat osa egoasi, joka saa näkyä.

Connect the Story – Anna tarinasi näkyä

IMG_9168

Sisä- ja ulkotilojen väliset rajat on häivytetty ja kodin sisustuksellisia elementtejä jatketaan myös ulkotiloihin. Sääntöjä ulkotilojen toimintoihin ja tyyleihin ei ole, vaan piha saa olla omistajansa näköinen ja heijastaa asujansa tarinaa läpi koko kodin.

Teksti ja kuvat: Suvi Tuokko / Pihasuunnittelustudio Green Idea

Kooste julkaistu myös Terassi-lehden huhtikuun numerossa (Nro 2/2016)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s